1. Anasayfa
  2. Meslekler

Yaşam Koçu Ne İş Yapar? Nasıl Olunur?

Yaşam Koçu Ne İş Yapar? Nasıl Olunur?
0

Yaşam koçu, başka insanların hayatında ve mesleğinde yaşadığı sorunlarla ilgilenen, bu sorunları çözmelerine yardımcı olan ve yeni girişimlerde onlara destek sağlayan kişilerdir. Yaşam koçluğu yapabilmek için, herhangi bir bölümü bitirmek gerekli değildir. Sertifika ile tamamlanan yaşam koçluğu eğitiminden sonra, kendi ofisinizi açabilir ve çalışmaya başlayabilirsiniz.

Bir yaşam koçu dış görünüşü ile saygı duyulan, enerjisi ile ilham veren, insanlar ile çözüm odaklı konuşmalar yaratabilen kişiler olmalıdır. Yaşam koçu olabilmek için kendine güvenmek ve farkındalığı arttırma çalışmaları yapmak meslekte yükselmeyi sağlayacaktır.

Yaşam Koçu Ne İş Yapar?​

İnsanlar hayatlarında işleri yoluna sokabilmek için onlara rehberlik edecek yaşam koçlarına ihtiyaç duyarlar. Dönemsel çıkmazlara girebilen kişiler profesyonel destek alarak sosyal hayatlarını / iş hayatlarını düzene sokabilirler ve daha sağlıklı yaşam / kariyer / sosyal hayat planları yapabilirler. Yaşam koçları burada devreye girer ve insanların içinde bulundukları çıkmaz durumlarda onlara yol gösterici uygulamalardan haberdar eder.

Yaşam koçu görevleri genel anlamıyla insanların içinde yaşattığı potansiyeli ortaya çıkartmakla görevlidir. Hedefleri ve hayalleri olan insanlar hayatlarında çıkmaza girince rehberlik hizmeti, psikolojik destek gibi farklı alanlardan destekler alabilmektedir. Yaşam koçu da insanların hayalini gerçekleştirmesi ve hedeflerine yaklaşabilmesi için profesyonel hizmet veren bir meslektir.

aşam koçları insanların potansiyelini kendisine gösterir ve hayatları için iyi türde değişiklikler yapmaya odaklar, teşvik eder. Yaşam koçluğu hizmeti içinde çaba gösterme enerjisi olan insanlar için daha faydalı olurken, ciddi durumlar için farklı destek alanlarına yönelmek gerekebilir.

Yaşam Koçu Olmak İçin Ne Gereklidir?​

Yaşam koçu nasıl olunur sorusu günümüzde rehberlik hizmeti veren kurumlara merak duyanlar arasında oldukça yaygındır. Yaşam koçu olmak için herhangi bir üniversite bölümünden mezun olmak ya da bir sınava girmek gerekmiyor. Özel eğitim kurumlarında dönemsel olarak açılan yaşam koçluğu sınıflarından eğitim alıp yaşam koçluğu sertifikası alan herkes bu işi yapabilmektedir.

Yaşam koçu sertifikasına sahip olanlar kendi danışma bürosunu açabilirler ya da bir kurumda çalışma imkânı bulabilirler. Yaşam koçluğu eğitim sertifikası uzaktan eğitim ile de sağlanabilmektedir. Yaşam koçlarının aylık maaşları ise yaptıkları görev tanımına göre değişkenlik taşımaktadır.

içeriğimizi oylayın
yazimizi paylasmayi unutmayin :)

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir