Dilekçede tarih sağ üst köşeye yazılır. Tarihi yazacağımız yeri belirlerken, dilekçeye başlamadan önce birkaç satır boşluk bırakarak yazmamız, dilekçenin daha okunabilir olmasını sağlayacaktır. Sonra, gün/ay/yıl biçiminde 19/08/2023 gibi yazılmalıdır. Taksim (/) işareti yerine nokta (.) da kullanabilirsiniz.
Dilekçe yazma esnasında dikkat edilmesi gereken kuralların en başında, hitap edeceğiniz makamın dilekçeyi rahatça okuyabilmesi gelir. Bu nedenle, özellikle tarih biçimini dikkatli yazmak, dilekçemizin işleme konma süresini etkileyecektir. Dilekce tarih yazımı bu şekildeydi, şimdi gelin dilekçede isim nereye yazılır görelim:
Dilekçede isim nereye yazılır?
Dilekçede isim, dilekçeye konu olan talebin veya durumun sağ altına yazılır. Dilekçede tarih kadar önemli bir konu da, ismin ve imzanın nereye yazılacağıdır. Metni bitirdikten sonra, birkaç satır boşluk bırakılır ve sayfanın sağ tarafına gelecek şekilde isim ve soyisim yazılır. Dilekçede soy isim nasıl yazılır merak ediyorsanız, o da tamamen büyük harflerle yazılmalıdır. Örneğin, isminiz Mehmet Yılmaz ise, Mehmet YILMAZ şeklinde yazılmalıdır.
Dilekçe özellikleri arasında bir başkası da, ismin önündeki ünvanın nasıl yazılacağıdır. Unvanların ilk harfi büyük, geri kalanları küçük yazılır. Ünvan iki kelimeden oluşuyorsa, her kelimenin ilk harfi büyük, kalanları küçük yazılır. Örnek:
Prof. Dr.
Burada iki ünvan da kullanılmış ve sadece baş harfleri büyük yazılmıştır.
Dilekçede imza nereye atılır?
Dilekçede imza ismin neresine atılır, bu da önemlidir. Eğer imza atılması gerekiyorsa, ismin üzerinde biraz boşluk bırakılmalı vce oraya atılmalıdır. İmza ve isim, üstüste olmalıdır ki birden fazla imza atılması gereken dilekçe veya evraklarda hangi imza kime ait rahatça anlaşılabilsin.
Dilekçede tarihi sağ üst köşeye yazmak gerekir. Sayfanın üst kısmından birkaç satır boşluk bıraktıktan sonra, gün/ay/yıl biçiminde tarihi yazabilirsiniz.
Her türlü dilekçede, aksi belirtilmediği sürece, tarih sağ üst köşeye yazılmalıdır. Sayfanın sağ üst kısmında birkaç satır boşluk bırakıp tarihi GG/AA/YYYY şeklinde yazabilirsiniz. GG günü, AA ayı, YYYY ise yılı ifade etmektedir.
Dilekçeye ek (ataşman) ekleyecekseniz, bunu adres satırının altına yapmanız gerekmektedir. Ek: yazdıktan sonra, kaç belge ekleyecekseniz sırayla isimlerini yazmanız ve bunları aynı dosyada teslim etmeniz yeterlidir.
Dilekçede tarih, genellikle dilekçenin başlangıcında, sağ üst köşede yer alır. Ancak bu, dilekçenin türüne ve kullanıldığı kuruma bağlı olarak değişebilir.
Dilekçede imza, genellikle dilekçenin sonunda yer alır. İsmin üzerinde boşluk bırakılarak oraya atılmalıdır.
